Chinees 1, deel 1 (12 weken)

Cursusnummer: Ch1.1d voorjaar

De Chinese taal verschilt wezenlijk van onze westerse talen, zowel in klank als in schrift. Deze cursus is bedoeld om beginners de basiskennis van het Chinees bij te brengen. Door het uitwerken van een zestal thema's wordt de deelnemers geleerd hoe zij in het Chinees kunnen communiceren en wordt de basis gelegd voor de verdere studie van de Chinese taal. De nadruk van de cursus ligt op spreken, luisteren en schrijven. Door middel van conversatie oefeningen krijgen de deelnemers de uitspraak, intonatie en de structuur van de basiszinnen onder de knie. Bovendien krijgen de deelnemers een introductie van de karakters en de hieraan gerelateerde kennis van de Chinese cultuur.

Na drie blokken van 12 lessen van 1,5 uur en een paar uren zelfstudie per week bent u in staat eenvoudige dagelijkse conversaties met een correcte uitspraak te voeren. Tevens leert u circa 250 karakters lezen en een deel hiervan ook schrijven. 

Als lesboek wordt Basiscursus Mandarijn Chinees gebruikt. Ook is er een website met aanvullend lesmateriaal (www.coutinho.nl).

Chinees 1 (deel 1)
Chinees voor beginners 1 hanteert een tweetal thema's uit het lesboek, zoals zich voorstellen en tijdsaanduidingen. Daarnaast behandelt het ook de structuur en het schrijven van Chinese karakters. In de lessen wordt veel aandacht besteed aan het oefenen van de uitspraak en luistervaardigheden. Na deze cursus kunnen de deelnemers simpele dagelijkse conversaties met een correcte uitspraak voeren. Tevens kunt u circa 100 karakters lezen en een deel hiervan ook schrijven.

Meer informatie: 
  • Deze activiteit gaat door, inschrijven is nog mogelijk
  • Vanaf donderdag 18 januari 2018 van 20:35 uur tot 22:05 uur
  • 12 lessen van 1,5 uur (klik hier voor de lijst met data en tijden)
  • Prijs: € 118,00
  • Docente: Mw. L. (Luning) Wang
  • Locatie: Stanislascollege (klik hier voor de adres gegevens)